Spelet om Emma Hjorth

Dissimilis Kompetansesenter har i over 20 år holdt til på Emma Hjorth i Bærum. Men vet dere egentlig hvem denne Emma Hjorth var?


Spelet om Emma Hjorth er et vandreteater som viser hennes engasjement for å etablere et hjem for de utviklingshemmede - eller åndssvake som det het på den tiden - som også i mange tilfeller var blant de aller fattigste her i landet.

 Spelet følger henne fra hun bestemmer seg for å starte sitt pleie- og arbeidshjem, og frem til hun overlate sitt livsverk til staten. Gjennom medgang og motgang, fra å høste stor anerkjennelse, til å bli mistenkeliggjort.

Stykket viser også hvilket syn befolkningen hadde til utviklingshemmede, og hvilken drivkraft Emma og hennes søsken var for å etablere et opplærings-, og pleietilbud for disse.

Se reportasjen NRK Østlandssendingen har laget om Spelet om Emma Hjorth her.

Forestillingen er skrevet av Bård K. Dahl og Esben Jaer og produseres av Parateater. I hovedrollene finner vi Oddrun Valestrand som Emma Hjorth, Marianne Krogness som Hilda Lied og Tor Keilen som Arne Jørgensen. I tillegg er rollene besatt av dyktige amatører, og skuespillere, musikere og dansere fra Dissimilis deltar. Stykket spilles utendørs og er et vandreteater, så publikum må kle seg etter været og gjerne ta med seg en klappstol / campingstol.

Billetter kjøpes hos Bærum Kulturhus.

Oppmøte på Emma Kafè, Emma hjorths vei 66

Spilletider:

 

 

Utskrift E-post