Maske og drage verksted på festivalen

På Dissimilisfestivalen 9-10 juni vil vi i tillegg til mange flinke artister ha meksikansk maskeversted med Jonas Roman Cadena, og man vil kunne lage drager sammen med Ajaz Ul Haq. Begge to vil være på Rådhusplassen både lørdag og søndag Her er det masse å lære. Dette blir moro, så ta turen ned på Rådhusplassen denne helgen og bli med på forrykende maskereise til Mexico og send din egen drage opp i luften ????

JONAS ROMAN CADENA: har både jobbet som kunstlærer tilknyttet Asker Kulturskole og gjennom utallige kunstverksteder/-kurs og kunstprosjekter prosjekter for barn og unge landet rundt, alt fra søppelkunst til store og små skulpturprosjekter. Jonas lager et maskeverksted, der deltakere bli bedre kjent med dette store kulturlandet og de eldgamle maya- og aztekerkulturene. Her brukes maskene fortsatt til rituelle handlinger - og fest og moro. Den meksikanske billedkunstneren Jonas Roman Cadena vil gi elevene en spennende introduksjon til alt dette, før de får lage sine egne masker. Deltakere får også se forunderlige objekter og naturlige farger laget av alt fra blomster til insekter, og lære meksikanske dekorasjonsteknikker.

AJAZ UL HAQ: er født i Pakistan hvor de er glade i å sende opp drager. Ajaz sendte opp så mange drager at han ble verdensmester i drageflyging ved å sende opp 504 drager i lufta på en gang, – flere hundre meter opp i lufta! Nå vil han lære barn og voksne i Norge å lage drager, – Bli med på drageverksted og drageflyvning med Ajaz!

 

Utskrift E-post