Gjesteartister søndag 10.juni Rådhusplassen

Bilde av Mugisho

I løpet av Dissimilisfestivalen vil vi ha gjesteartister både lørdag og søndag. Søndagen vil vi få besøk av artisten, låtskriveren, produsenten og multiinstrumentalisten Mugisho og soul og funk bandet Baba Soul & the professors of Funk. Her blir det ikke lett å sitte stille ???? Vi håper å se deg der!

 

Artisten, multiinstrumentalisten, låtskriveren og produsenten Mugisho er født i Kongo, men oppvokst i Norge. Da han var to år gammel brøt det ut borgerkrig i hjemlandet og han og søsknene ble skilt fra foreldrene. Livet tok dramatiske vendinger og først etter halvannet år ble familien gjenforent - da som flyktninger i Norge. Det var heldigvis starten på en solskinnshistorie, med mye musikk og glede hos en sammensveiset familie på ti som etablerte seg i utkanten av stor-Oslo. Familien trodde Mugisho ville velge økonomistudier, eller kanskje fotball, men selv følte at han ikke hadde noe annet valg enn å satse på musikken. Historien om veien hans fra musikkstudier til slipp av debutsingelen Milano er nesten for god til å være sann. Musikkdesign-studenten lette seg fram til alle norske plateselskap, sendte demo på epost, og knappe to timer senere satt han i møte hos Warner Music Norway med tilbud om platekontrakt. Han er aktuell med den rykende ferske EP’en “No Pressure”. Tittelsporet ble ukas låt på NRK P3.

Foto: Jonathan Vivaas Kise

Baba Soul & the professors og Funk er en musiklask naturkraft. Bandet koker opp heftige 60- og 70- talls inspirert Funk og Soul- låter på en fresh og kontemporær måte, men inkorporerer også en rekke lekre ingredienser fra andre Groov- basserte sjangere som Reggae, Jazz og Afrobeat. Sammen har de en ambisjon om å gjenreise Funk of Soul dominans i musikkverden ved å preke en moderne Groove-gospel som rett og slett får folket til å danse hemningsløst. Nylig har de fått muligheten til å eksponere det norske TV-publikumet for en overdose funk hittil uhørt i dette landet på TV2s Norske Talenter.

Bli med å dans på Rådhusplassen 9-10 juni :)

 

Utskrift E-post