Line Austrud-Hjelle

Sang- og samspillgrupper, musikkterapi og vokal

Jeg har en bachelor i musikk og helse og har studert musikkterapi på masternivå. I Dissimilis jobber jeg som instruktør med enkeltelever, i grupper og kor, samt jobber jeg i adminstrasjonen med fagutvikling.

Jeg opplever det veldig meningsfullt å være med i Dissimilis. Her kan jeg, sammen med elevene og alle ansatte og frivillige, fortsette å strekke egne grenser- både faglig og personlig.

Dissimilis gjør en forskjell. For mange er det et før og et etter. Gjennom Dissimilis tilrettelagte kulturtilbud får mennesker mulighet til å oppdage og videreutvikle egne musiske ressurser. Her får mennesker ny verdighet.

Ingen, absolutt ingen mennesker er helt identiske. Tenk så flott, at hver og en er unik. Uten det ville verden vært et kjedelig sted. Denne unikheten- eller annerledesheten, om du vil, rommer Dissimilis. Her er det godt for oss alle å kunne være annerledes.

 

Utskrift E-post

Liv Bakke Kvinlog

Band og instrumentopplæring (permisjon)

Jeg er generalsekretær i Dissimilis Norge og instruktør på Dissimilis Kompetansesenter. Jeg har høyere utdannelse innen ledelse og kreative fag. På Dissimilis ser vi den enkelte og skaper sterke, positive øyeblikk som gir livskvalitet og verdighet.

Det er et privilegium å få jobbe på Dissimilis og møte alle de fine menneskene som er her.

Alle bør vite at Dissimilis bidrar med noe unikt for utallige mennesker over hele landet og ut i den store verden. Dissimilis gjør en forskjell.

Ved å omfavne annerledeshet blir man et rikere og klokere menneske.

Utskrift E-post

Christian Gathe

Band og instrumentopplæring

Jeg har en bachelor i psykologi fra London og en bachelor i Musikkproduksjon fra Westerdals (tidligere NISS) i Oslo. Jeg har stor tiltro til positiv psykologi, et smil kommer man langt med :)
Jeg jobber i Dissimilis fordi det er uten tvil verdens beste jobb. Arbeidet er viktig, kreativt, morsomt og ekstremt givende.

Jeg tror folk flest undervurderer hvor ekstremt viktig Dissimilis er for målgruppen. Ikke bare for å lære sin kunst, men først og fremst hvor mye det gjør for dem som menneske.

Her har vi trygge og morsomme, men også strenge og organiserte rammer noe som gir et fokus/engasjement og profesjonalisme man sjeldent ellers ser utenom Dissimilis blant denne målgruppen.

Utskrift E-post

Kjetil Bentsen

Band

Jeg er musikklærer og jobber til vanlig på en barneskole i Oslo.
Jeg har jobbet med musikk for utviklingshemmede siden 2003 og finner dette meget givende og morsomt.
Det er viktig for meg å kunne bidra med musikk og glede for andre og derfor jobber jeg i Dissimilis.
 
Jeg synes alle skal vite at Dissimilis er et kompetansesenter som ikke bare har musikk, men dans og drama også. Dissimlis har dyktige og fleksible instruktører som jobber profesjonelt med alle medlemmene som bruker tilbudene Dissimilis har.  
 
Det er viktig for meg at vi har fritidstilbud til alle som ønsker det. Viktig at det legges til rette for alle som trenger det. For meg så er vi alle like, med forskjellige utfordringer og sånn er det. 
Det er viktig å møte mennesker med empati og vennlighet. Da tror jeg man kommer langt med.

Utskrift E-post

Christian Svensson

Band

Kommer fra Karlstad og er instruktør på Dissimilis. Jobber ellers som slagverker, på det norske teater og som frilanser.

På Dissimilis blir jeg som musiker påminnet spillegleden og lekenheten i musikken.
Det er fantistiske mennesker vi jobber med.

Jeg synes folk skal vite hvor høyt nivå mange av elevene faktisk har, hvor mange talenter det er her. 

Annerledeshet er et veldig vidt begrep. Hvem er egentlig annerledes?

Utskrift E-post

Truls Skjørholm

Band og instrumentopplæring

Mine første leveår tilbrakte jeg mer eller mindre på Rikshospitalet, så jeg vet litt om hvordan det er å være annerledes.
Tidligere har jeg studert elektronikk, lydteknikk og utøvende musikkunst.
Hunden min Pus har stilling som Terapi-Pus og følger alltid med når jeg går rundt på Dissimilis-huset.

Jeg har aldri opplevd å få så mye kjærlighet igjen for den kjærligheten jeg gir, som hos Dissimilis.
Å jobbe hos Dissimilis er spennende og lærerikt, meget krevende, samtidig ekstremt givende; Både pedagogisk, musikalsk, sceneteknisk og sosialt. Elevene slutter aldri å imponere, og privilegiet av å jobbe med så fantastiske, dyktige og varme kollegaer gjør Dissimilis mer til en familie enn en arbeidsplass.

Dissimilis er en organisasjon som ser, finner og skaper muligheter. Dissimilis er et sted hvor alle kan være seg selv. Hos Dissimilis er alle normale. Hos Dissimilis får alle lov å være menneske.

 

Utskrift E-post

Lars Emmelthun

Band og instrumentopplæring

Jeg har studert på musikkonservatoriet på UIA i et år hvor hovedinstrumentet mitt har vært bass. Jeg spiller også bass i bandet Honningbarna. 

Jeg jobber i Dissimilis fordi vi møter elevene på en positiv arena. Alle elevene er genuint interessert i musikk og alle elevene har lyst til å lære mer musikk

Dissimilis blir ofte sett på som et veldedighetsprosjekt. Jeg vil at folk skal forstå at Dissimilis driver en musikkskole for mennesker med funksjonshemninger. Jeg vil at folk skal forstå at det fins mange talentfulle elever på Dissimilis. 

Mennesker som er annerledes er et sunt og friskt pust til vårt samfunn. Det gjør at man krydrer opp befolkningen

Utskrift E-post

Stine Cavallius

Band

Jeg har en bachelor i Vernepleie.

Å jobbe i Dissimilis gir meg mye glede og positiv energi.

Om annerledeshet tenker jeg det er godt med mangfold slik at man kan utfordre og lære av hverandre.
Verden hadde vært fattig om alle var like.

Utskrift E-post

Tatiana Fokina

Sang- og samspillgrupper, musikkterapi og vokal

Jeg er utdannet som musikkpedagog/kordirigent og utøver av russisk folkesang fra Gnesin Musikk Akademy i Moskva, samt musikkterapeut fra Norges Musikkhøgskole i Oslo.

Dissimilis er en spesiell, tiltrekkende, åpen, utfordrende, givende, hemningsløs verden med ressurssterke mennesker. En verden hvor gleden og sårbarhet møtes.

Annerledeshet er en viktig del av hvem vi er og hvordan vi oppfatter oss selv. Jeg tror annerledeshet innebærer både sårbarhet og styrke i ett.

Utskrift E-post

Lars Tingelstad

Sang- og samspillgrupper

Jeg er 26 år gammel og studerer musikkteater ved Bårdar-akademiet.

Jeg arbeider i Dissimilis fordi jeg synes det er spennende å arbeide med mennesker, og fordi jeg mener at våre elever skal ha mulighet til å bruke sine kreative ressurser på lik linje med alle andre.

Jeg synes folk burde vite at Dissimilis er et sted hvor alle kan oppleve mestring. 

Alle mennesker er ulike, men vi har alltid har noe å lære av hverandre.

Utskrift E-post

Charlotte Fongen

Kor og vokal

Ansvarlig på vokalseksjonen.
Jeg har Diplomutdannelse fra Norges musikkhøgskole, kandidatstudiet.
Faglærerutdannelse fra Barratt Dues musikkinstitutt og sangpedagogisk fra Østlandets musikkinstitutt.

Jeg jobber på Dissimilis fordi jeg har tro på at sammen kan vi gjøre en forskjell. Fordi jeg er glad i mine utøvere. De har en ærlighet og hudløshet som er sjelden.
Dissimilis er en talentfabrikk, med plass til alle.

Å være her gir glede, utvikling, samhold, trygghet og kjærlighet. Annerledeshet er spennende. Man ser mangfoldet i formidlingen.

Utskrift E-post

Cathrine Lund

Kor og vokal

Jeg startet i Dissimilis ved en tilfeldighet, men det ble fort en viktig del av hverdagen. Selv om jeg gir mye i jobben, så får jeg så uendelig mye igjen. Hver uke kjenner vi på takknemlighet og glede, og opplever magiske hverdags-øyeblikk med elevene. Så nå er det helt umulig å slutte i jobben. Vært her siden 1995.

Mange forbinder Dissimilis med et band, men vi er så uendelig mye mer. Vi er mange band og grupper, og møter elevene på deres talent, gjennom dans, drama, instrument, sang, band og kor. Gjennom musikk og dans har våre elever en unik formidlingsevne. Jeg tror folk ville bli overrasket og imponert over hvilket nivå forestillingene våre ligger på nå. Og kanskje møtt på sine egne fordommer om psykisk utviklingshemmede?

Annerledes er bra! Annerledes gjør verden rikere. Kanskje er vi litt annerledes alle sammen, hvis vi kjenner etter?  


 

Utskrift E-post

Kristine Sundberg

Dans og Bevegelse

Vernepleier, musiker og performanceartist.

Jeg liker, gjennom musikk og kunst, å lete etter og få frem potensiale i mennesker, og gi flere kanaler å uttrykke seg på. Det er også spennende å se hvilke univers som oppstår i samhandling med de forskjellige gruppene.

Jeg synes alle burde vite at Dissimilis er en internasjonal organisasjon som gir mennesker med utviklingshemming mulighet til å spille og fremføre musikk, dans og teater ut i fra utøverens ståsted. Det jobbes med alt fra musikk og dans på høyt kunstnerisk nivå til mer musikkterapeutiske grupper, hvor musikk brukes som verktøy for kommunikasjon og fellesskap.

Alle er vi annerledes.

Utskrift E-post

Øystein Myrvoll

Band, vokal- og instrumentopplæring

Jeg jobber som freelance musiker og musikkpedagog ved siden av mitt virke i Dissimilis. Jeg er utdannet ved musikkonservatoriet i Tromsø, men en påfølgende bachlor fra John Moores University i Liverpool.

Det å kunne benytte min kunnskap innen musikk på en mindre "egoistisk" måte føles veldig givende for meg. Dissimilis er et konsept jeg ser opp til på mange måter. Fokuset på kvalitet, og kvaliteten generelt er noe som har overrasket meg i stort positiv forstand.

At fokuset på kvalitet og egenutvikling veier tungt. Trivsel er vel og bra, men selvrealisering og egenutvikling tror jeg er viktig for alle mennesker.

En verden uten annerledeshet er utenkelig for meg. Min umiddelbare tanke om annerledeshet er at alle har en rolle i samfunnet og bidrar på sin måte. Alle er annerledes.

Utskrift E-post

Magne Bjerke Hvalby

Band

Jeg er miljøarbeider i Bærum kommune og har begynt som instruktør på Dissimilis. Jeg spiller gitar og synger. Aktivisering er viktig for de som er annerledes, synes jeg, spesielt aktivisering innenfor musikk fordi det er noe nesten alle har stor glede av.

Jeg jobber i Dissimilis fordi det gir stor glede til mennesker, spesielt de som trenger det mest, og det gir meg en stor glede i hverdagen.

Jeg synes alle burde vite at Dissimilis er et sted man kan uttrykke seg selv og utvikle seg selv, uansett hvordan man er og hvem man er.

Jeg tenker at uten annerledeshet hadde vi vært et kjedelig samfunn, det gjør at mennesker må tenke på en helt annen måte og det gir en stor utvikling i samfunnet vårt.

Utskrift E-post

Nanna Kathrine Edvardsen

Dans og Bevegelse

Jeg er en 27 år gammel småbarnsmor bosatt i Bærum, med en mastergrad i Drama-og Teaterkommunikasjon fra Høgskolen i Oslo og Akerhus. Jeg er glad i kunst, kultur, mellommenneskelige relasjoner og utfordringer av alle slag.

Jeg jobber i Dissimilis fordi det er en arena som støtter opp om- og styrker det unike enkeltmenneskets muligheter til kunstnerisk og personlig utfoldelse. Et slikt fokus gjør ikke bare jobben engasjerende og verdifull, men skaper et miljø med god grobunn for innovasjon i kunsten, noe jeg som teatermenneske fryder meg over.

At det utvilsomt må være et av de beste miljøene i Norge! Å komme på jobb er som å få en innsprøytning med ren energi! Alle gir av seg selv og man får virkelig lov til å være et helt og nyansert menneske i Dissimilis.

Jeg tror vi har lett for å glemme at vi alle er annerledes i visse sammenhenger; at vi alle skiller oss fra majoriteten på et eller annet område. Ofte blir ordet brukt i negativ forstand, for å betegne noe som er merkelig eller avvikende, men annerledeshet kan også være en berikelse. I kunsten er for eksempel annerledeshet/ idealet/; man ønsker ikke det konvensjonelle, men det nyskapende!

 

Utskrift E-post

Sunniva Ihlhaug

Sang- og samspillgrupper, musikkterapi og vokal

Jeg er musikkterapeut, utdannet fra Norges Musikkhøgskole i 2016. Når jeg ikke er på Dissmilis jobber jeg på et voksenopplæringsenter og en omsorgsbolig. Jeg spiller også fele i forskjellige band.

Jeg jobber i Dissimilis fordi jeg mener at alle mennesker bør ha rett til musikk- og kulturmuligheter uavhengig av sine utfordringer.

Jeg syns alle burde vite at vi som jobber på Dissimilis ikke har tilgang til informasjon om deltakernes diagnoser eller jounaler. Jeg håper dette kan være med på å bidra til møter mellom mennesker som er preget av likeverd og respekt- og ikke en ovenfra-og-ned-holdning.

Og de som er annerledes- hvem er de annerledes fra?

Utskrift E-post

Thomas Torheim

Fotograf, Band og instrumentopplæring

Dissimilis er en unik og viktig arena hvor mestring, egenutvikling, (spille)glede, samhold og kvalitet står høyt. Det er dette som gjør arbeidet så viktig og givende.

Jeg syns alle bør vite at det er utrolig mange dyktige elever på Dissimilis.

Annerledeshet er simpelthen viktig og spennende!

 

Utskrift E-post

Audun Berntsen

Band og instrumentopplæring

Jeg spiller tangent instrumenter og jobber som frilans musiker med forskjellige band. På Dissimilis underviser jeg i forskjellige instrumenter og samspill.

Jeg synes det er utrolig givende å undervise i musikk på en skole med så mye talent, spilleglede og innsats.

Alle burde få med seg den utrolige spillegleden som finnes i elevene på Dissimilis. Kom på forestilling eller konsert!!

Annerledeshet er det som gjør alle mennesker til de fine personene de er, og hver dag til en ny mulighet for nye eventyr.

 

 

Utskrift E-post